vrijdag 3 mei 2013

Tyrotrigona: Griekse kaasrolletjes


Een simpel lekker hapje dat je kunt serveren bij een griekse maaltijd zoals moussaka of als borrelhapje. Ook kun je het met gemak vooraf maken.

Duur: 50 minuten (20 stuks)
Ingredienten:
  • 150 gram feta;
  • 150 gram geraspte parmazaanze kaas (of: geitenkaas en/of old amsterdam, en/of goudse);
  • peper uit de molen;
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie;
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt;
  • 2 eetlepels yoghurt;
  • 1 theelepel komijn;
  • 1 pak loempiavellen (of filodeel van C1000 eigen merk die in werkelijkheid ook rijstevellen zijn);
  • een kop olijfolie.
Bereidingswijze: 
  1. verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. verkruimel de feta boven een kom;
  3. voeg de overige kaas, peterselie, munt, yoghurt, komijn, en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar;
  4. Snijd de vierkante filodeegvellen door midden zodat langwerpige smalle vellen ontstaan. 
  5. Vet de vellen in met olie door middel van een kwastje en maak minirolletjes met steeds een theelepel van het mengsel (door de randen naar binnen de vouwen en strak te rollen) 
  6. bak de rolletjes goudbruin in een voorwerwarmde oven.

Kook je vega met mij mee? Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen